tiistai 14. kesäkuuta 2011

Kesälippis


Meillä hajosi viikonlopun ukkosella modeemi ja onpa ollut aikas orpo olo, kun on joutunut olemaan pari päivää ilman nettiä. Myönnän, olen ainakin vähän riippuvainen! Ihan hyvä kyllä olla välillä ilmankin, kun aikamoinen aikasyöppö tämä nettimaailma on...

Minäkin halusin ommella pojille kesälippiksiä, enkä löytänyt mistään kaavaa. Täytyi siis piirtää itse! Parin testiversion ompelun jälkeen kaava muotoutui (otin mallia yhdestä vanhasta talvilakistani). Tuli mielestäni kivan mallinen lätsä, joka on helppo piirtää ja toteuttaa. Ainoa miinus, että tuli ihan liian iso. Menee myyntiin huuto.nettiin ja täytyy ommella uusi versio hieman pienemmillä kaavoilla.

Kankaan löysin Eurokankaan alelaarista ja oli tosi edullista. Hieman tuollaista likaiseksi pestyä ohutta, pehmoista farkkua. Tykkään tosi paljon ja sopii hyvin lippalakin kankaaksi. Vuoren ompelin kierrätetystä puuvillakankaasta ja olen aina ikionnellinen, kun pystyn käyttämään kierrätettyjä kankaita. Lipan molempiin osiin silitetty kovikekangas.

Tähän lippiksen ompeluun taitaa tulla nyt ihan himo! Oli niin mukava tehdä, että täytyy kokeilla muillakin kankailla ja ommella isompi satsi omaan varastoon :-)1 kommentti:

Ansku kirjoitti...

hei, mulle kelpais kaava tuosta lakista!! :) on aivan ihana. jos vielä saisi koon 50cm kaavan olis kiva :) ja vähän ohjeita kans :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...