maanantai 29. elokuuta 2011

Lisää trikoopaitoja...


Viime viikolla leikattuja trikookappaleita olen ommellut valmiiksi asti. Kankaat Sampsukka, Myllymuksut ja Eurokangas. Resorit Myllymuksuilta. Kaava on oma ja kokoja sekalainen lajitelma. Näistä ei sen enempää, nämä on jo NIIIIN nähty! Perustrikoopaitoja on hieman tylsää postata, kun niissä ei mitään ihmeellistä ole... Mun lemppareita noista kankaista suloiset öttiäiset ja pöllöt, joista tulee mieleen vanha maikkarin logo :-)Vielä keskiviikkoon asti ehtii osallistua arvontaani!

9 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Mukavia paitoja! näitä on mukava katsella, perusompeluksiahan kaikki tekevät enemmän tai vähemmän! (ja minä ainakin juurikin enemmän..!) ;)

Kirsi kirjoitti...

Kivan raikkaita! Mun mielestä ei ole ollenkaan tylsää katella näitä postauksia ns.perusvaatteista =) Kiva nähdä erillaisa yhdistelmiä eri kuoseja yms =)

Nuksu kirjoitti...

Yhdyn aiempiin, kiva katella miten muut yhdistää ja saada ideoita. Lohikäärme-raitapaita on kiva! Öttiäistä ois mullakin pala kaapissa vaan en millään keksi mitä tekis siitä, oli vaan pakko tilata ennenku loppuu, etten taas jäis ilman.. :D

Taija kirjoitti...

Kiva kuulla, että näitäkin jaksatte katsella! Minäkin tykkään muiden peruspaitoja katsoa, jostain kumman syystä omat tuntuu aina hieman tylsiltä. Paitsi silloin, kun on uutta kangasta, josta ei vielä ole ommellut muuta!

Anulii kirjoitti...

Nää on tosi kivoja. Itse en juuri ompele muita kuin juurikin niitä perusjuttuja, joten niitä on kiva muillakin katsella. Ne on usein juuri niitä, mitä eniten myöskin käytetään =)

Nunu kirjoitti...

Söpöjä paitoja on aina kiva katella. Ihanat värit!

Hanna kirjoitti...

Moi! Vielä kelailin blogiasi tänne paitojen kohdalle, koska muistelin, että olisit joskus kirjoittanut ettet esipese käyttämiäsi kankaita? Minulta joku kaveri pyysi paria paitaa tilaustyönä ja mietin tässä, että pitäisihän se kangas ilmeisesti pyörittää ensin koneessa kutistumista ajatellen..? Omille muksuille ommellessa en esipese kylläkään. Enkä harkitsisi esipesua nytkään, mutta omien muksujen paitojen helmat purkautuvat/lanka katkeaa helmapäärmeestä, jonka teen kaksoisneulalla. Siis usein pesun jälk joudun korjata helmoja. Jos ompelen hunajakennolla helmat, niin sitten eivät pärköä. Eli tuntuu, että alalanka on kireällä kaksoineulan kanssa ommellessa, mutten osaa sitä löysyttää, pitäisi kuulemma tehdä ruuvimeisselin kanssa.. Osaatko ammattilaisena neuvoa amatööriä tässä asiassa? Eli lähinnä sitä mietin, että esipesetkö kankaita, kun myyntiin kuitenkin teet ja/tai osaatko sanoa miksi kaksoisneulapäärmeeni eivät kestä? Olenkohan oikeilla jäljillä alalangan kireyden ja esipesemättömyyden suhteen? :) Kiitos jos viitsit kertoa omaa mielipidettäsi! :D käyn jossain vaiheessa sitä täältä etsimässä! :)

Taikku kirjoitti...

Hei!

En edelleenkään esipese kankaita (paitsi kierrätetyt kankaat kera pesupähkinöiden ja etikan).

Nyt, kun alan ommella ihan kokonaan työkseni, niin kangasmäärät on niin suuria, ettei olisi mitenkään mahdollistakaan tuo peseminen. Otan aina kaavoissa huomioon tuon kutistumisen, mikä puuvillatrikoossa yleensä tapahtuu enempi pituussuunnassa.

Tikkaan aina helmat kaksoisneulalla, kun peitetikkikonetta minulla ei ole (ostan kunhan rikastun eli tuskin ihan lähiaikoina ;-D). Alalanka kannattaa tosiaan löysätä niin, että kulkee vähän kuin siksakkina. Tätä on vaikea selittää, mutta laitan kuvan seuraavaan postaukseen siskonpojalle tekemästäni paidasta niin, että nurja puolikin näkyy. Alalankaa saa helposti säädettyä ihan kynnelläkin, en jaksa ikinä kaivella esiin ruuvimeisseliä. Eli pienen pieni säätöruuvi löytyy puolakotelosta yleensä siitä vierestä, mistä lanka kulkee kotelosta ulos. Myötäpäivään kääntämällä kiristyy ja vastapäivään löystyy. Minun koneessani säätämiseen riittää ihan muutama milli suuntaan tai toiseen. Kun alalanka on tarpeeksi löysällä, tikkauksesta tulee joustava ja silloin langat ei katkeile ainakaan niin helposti. Meidän pojilla on tapana venytellä paidan helmoja kyykyssä polvien yli ja silloin on tikkaukset tosi koetuksella, aina ei kestä peitetikkikoneen tekemä kaupan paitakaan!!

Toivottavasti tästä oli jotakin apua, laitan sen kuvan varmaan huomenna, kunhan saan paidan kuvattua.

Taija

Hanna kirjoitti...

OI KIITOS TÄSTÄ! Nimenomaan tuo venyttelykin joskus saa helmat hajoamaan! Eli kokeilenpa nyt sitten kuitenkin tätä löysäämistä itse, kun näin hyvät ohjeet sain! ISO kiitos! :) ompelukoneliikkeessä minulle vain sanottiin, että sitä alalankaa ei yleensä löysäillä.. tyydyin siihen vastaukseen sitten siellä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...