perjantai 19. elokuuta 2011

Lisko tahtoisi leikkiä...
Lisko tahtoisi leikkiä
- mutta kuka kelpaisi kaveriksi?
Vihreä sammakko kurkkii ruohikosta valmiina vinhaan menoon!

Hahtuvahousut (L-koko) neulottu Pirtin kehräämön kaksisäikeisestä hahtuvalangasta. malli oma ja neulottu pyöröpuikoilla. Tällä kertaa housuihin hyppäsi neulahuovutuskuvana kiipeilevä lisko ja kaverinsa sammakko. Ääriviivat kirjailtu muliinilangalla.Minulta on kysytty, että mistä ideat huovutuskuviin?! Minulla on harvoin mielessä mitään kuvaa, kun neulomisen aloitan. Valitsen vain langat ja neulomisen aikana mietin kuvaa ja aika helpolla ideat sitten syntyvät. Välillä piirrän kokonaan itse, joskus kuvat löytyvät netistä, usein muokkaan mieleiseksi ja kuvien aiheita poimin milloin mistäkin. Näihin kuviin idea tuli poikien "Sademetsän kätköissä"-kuvakirjasta, jossa sammakko huhuilee leikkikaveriksi liskoa. Kääntyikin päinvastaiseksi ja lisko tuli kirjan kuvasta mukaillen ja sammakon piirsin itse. Piirrosten avulla sitten aloitan huovuttamisen eli mitään kaavaa/mallia en tee. Otan kuvan housujen viereen ja alan huovuttaa. Eli ei mitään kummempia konsteja! Seuraavaksi ajattelin keskittyä palmikkohahtuviin ja jättää neulahuovutukset hetkeksi. Saada nähdä, miten kauan maltan olla huovutusneulan tarttumatta ;-)

Kuvat näistä housuista otettu eilisen sadepäivän aikana ja kyllä huomaa alkavan syksyn, kun ei meinaa valo riittää. Värit näyttää kamalan kelmeiltä, pöh! Mitenhän sitä osaa kuvata taas talven tultua, kun salamaa en tykkää käyttää...

Uusia lukijoita on tullut iso liuta, kivaa! Kaikille tervetuloa, toivottavasti viihdytte!!

Vielä muistutan, että arvontaani ehtii osallistua 31.8. asti.

MUKAVAA VIIKONLOPPUA KAIKILLE!

9 kommenttia:

kewa kirjoitti...

Upeat pöksyt taas!!!

Hanna kirjoitti...

Kiva kun kävit aloittelevassa blogissani ja tervetuloa jatkossakin! :) Jään myös lukijaksesi!

Nuksu kirjoitti...

Kivat on taas housut :) Ja todella taitavaa työtä, jos kerran ns. vapaalla kädellä teet kuvat housuihin!

Kristiina kirjoitti...

Mielettömän hienot housut!! ja ihanuuksia sinun blogi täynnä!

(Liittyisin lukijaksi, mutta en löydä sitä kohtaa..Sivun reunassa on lukijat kohta, mutta siinä ei linkkiä, koitan uudestaan myöhemmin)

Taija kirjoitti...

Kristiina: Kiitos! Mun blogissa ei kait sitten toimi kuin tuo yläpalkin "lue"-linkki, tervetuloa joukkoon! Ihanaa saada uusia lukijoita ja löytää itsekin kivoja blogeja luettavaksi!!

Jonna kirjoitti...

jälleen kerran ihanat pöksyt :)

Tanja kirjoitti...

Voi miten ihania juttuja täällä! Olet kyllä todella taivata ja lahjakas sen mitä katselin noita sinun juttujasi. =) Minäkin taidan (jos osaan) liittyä sinulle muiden lukijoiden joukkoon. =)

Riitta Sinikka kirjoitti...

Ihania pöksyjä! Itse tein lapsenlapsille lapasia ja niihin kuviot neulahuovutuksella. Liityin lukijoihin, terveisin romulyyli-riitta.

Tilkunviilaaja kirjoitti...

Hienoja hahtuvahousuja täällä! Melkein kaipaan aikaa, jolloin housut olisivat olleet ajankohtaiset, että pääsisin minäkin kokeilemaan.

Olit löytänyt sankavinkin blogistani - kiitos kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...