perjantai 13. tammikuuta 2023

Alasuq

Alasuq

Ohje Linka Neumannin kirjasta Norjalaisia villapaitoja. Kaikki kaarrokepaidat ovat kauniita, mutta tämän kuviointiin ihastuin ensi silmäyksellä. Koska Istexillä on ollut vaikeuksia Alafosslopi -langan tuotannossa, odotin tämän neuleen lankoja puolitoista vuotta! En jaksanut pidempää odottelua, joten korvasin yhden kuviovärin kaksinkertaisella Lettlopilla ja vaihdoin toisen eri värisävyyn. Neuleesta ei siis tullut väritykseltään sellainen mitä alunperin suunnittelin, vaan siitä tuli paljon parempi! Taas uusi lempineule syntynyt!!

Ensimmäinen paitani islantilaisesta Alafosslopi -langasta on ollut käytössä aivan huikean hyvä ja tästä odotan yhtä mukavaa ulkoilukaveria. Rouhea pinta, mutta samalla pehmeä ja villan ominaisuudet käytössä huippuluokkaa.

Viimeistelin kastelemalla kylmässä vedessä, rullaamalla pyyhkeen välissä enimmät vedet pois ja tasokuivaamalla. Neuleen pinta tasoittui näin todella paljon ja hihoista tuli hieman venyttäen sopivamman mittaiset. Linkan suunnittelemien neulepaitojen hihat ovat reilun leveitä ja ohjeesta poiketen tein hihoista useamman silmukan verran kapeammat. Koko S ja sopivan kokoinen tuli. 

Langat

Istex Alafosslopi
Vaalea luonnonbeige (0086) 
Ecru (9972)
Meleerattu musta (0005) 
Tumman harmaa (0058)
Vaalea jäänsininen (1232)

Lettlopi kaksinkertaisena
Ruoste (9427)

Puikot 4.5 ja 6






Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...