keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

... ja Utelias Vili

U T E L I A V I L I 
syntyi velourista applikoimalla, velourit tillkkulaatikosta.
Trikookankaat Eurokankaasta ja Sampsukasta.

Ajattelin, että Vili olisi tosi haastava applikoitava, mutta onnistuikin ihan yli odotusten ja olen kerrankin applikointiini tyytyväinen. Vaihtelin tikin leveyttä aika paljon ommellessa ääriviivoja ja sillä sai kuvaan hyvin ilmettä. Tässäkin paidassa suunnittelin resoriksi samaa väriä kuin hihoissa =ruskeaa, mutta onneksi päädyin keltaiseen, kun piristää kokonaisuutta kivasti.

Paita hyväksytty omistajansa toimesta ja toi hymyn pienen korvatulehduspotilaan huulille eli äidin ompelutehtävä onnistuneesti suoritettu :-D

Tässä vielä kuvat applikaatiosta ompelun jälkeen ja nurja puoli. En tykkää yhtään lankojen päätelystä, mutta se on aina kuitenkin tehtävä, kun minun koneeni ei mitenkään lankoja päättele. Eli kaikki langanpäät on nypittävä nurjalle puolelle ja solmittava. AARRRGGG!! Telkkaria illalla katsellessa tämäkin inhokkityö tehty...
Arvonnassa norsukankaan voittaneesta Marista ei ole vielä kuulunut mitään. Odottelen loppuviikkoon ja jos ei voittaja ilmoittaudu, niin laitan kankaan uudelleen arvontaan!!

9 kommenttia:

Niina kirjoitti...

Ihana paita, tekisi mieli varastaa idea, mutta olen tosi laiska tekemään mitään aplikointeja.

Taija kirjoitti...

Saa varastaa :-D

Minä taas tekisin applikaatioita vaikka miten paljon, mutta tuo viimeistely on niiiiiin hermoja repivää käsin ompelua vihaavalle, että tulee aika vähän tehtyä applikaatiotöitä!

Aatsipoppaa kirjoitti...

Ihana Vili! Pitikin näyttää tämä pojalle, nyt se vaatii mua tekemään samanlaisen, mutta ei nuo taidot kyllä vielä riitä alkuunsakaan! :D

Sani kirjoitti...

Ei päättele lankoja, siis mitä häh, onko sellasiaki koneita joilla ei voi peruuttaa?!
Mä ompelen aina aplikoidessa.siksakkin alkuun ja loppuun suoralla ompeleella edestakaisin ommelta, eli "päättelen" sillain.
Todella ihana apina :)

Taija kirjoitti...

Juu, kyllähän munkin kone sentään peruuttaa osaa :-DD

En oo vaan ikinä tajunnu, että noinkin voi tehdä!! Sama pää kesät talvet!! Täytyypä seuraavan kerran kokeilla...

tuittu kirjoitti...

minä taas en päättele millään lailla, en edes tuollain kuin sani. aloitan ompelun ihan vain suoriltaan tiheällä siksakilla ja samoin lopetankin...mikään ei ole ainakaan vielä lähtenyt purkautumaan

Unikuu kirjoitti...

tosi onnistunut. mäkään en päättele mitenkään eikä kovin monesti ole purkaantunut. ihan pienimmät palat siis jos on ommellut sitä tiheää siksakkia sen kolmen millin verran niin sellaiset voi lähteä helpommin. mä vaan katkon suoraan. ja myöskään en katko alalankaa ylälangan väriä vaihtaessa tai katko lankoja jos pitää siirtyä toiseen kohtaan ompelemaan samalla värillä. säästää langoissa, on helpompi leikellä ne pois ja on nopeampi.

Tanja kirjoitti...

Onko nämä kaikki sinun raglan (onko toi sana oikein? =) ) hihoilla olevat paidat sinun kaavallasi?? Vai hoksaisitkohan esim. lehteä jossa olisi noilla hihoilla olevan paidan kaavaa? Itse en tiedä osaisinko tehdä kaavaa tällaiseen paitaan, koska olen ommellut niin kovin vähän aikaa vasta, mutta toisaalta pidän näistä enemmän mitä normi paidoista. =)

Taija kirjoitti...

Tuo raglan taitaa olla oikea sana hihan mallille. Minä olen piirtänyt itse kaavat näihin pitkä- ja lyhythihaisiin, kun tykkään myös enemmän tälläisestä mallista. Ottebre-lehdessä olen monesti nähnyt raglanhihalla paitojen kaavoja!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...