lauantai 10. syyskuuta 2011

Trikoopaita minulle
Tosi harvoin tulee nykyään itselle ommeltua mitään, mutta nyt löytyi Eurokankaan palalaarista ihanaa meleerattua harmaata trikoota. Tuntuu puuvillan ja viskoosin sekoitteelta, on vähän laskeutuvaa ja liukkaampaa kuin peruspuuvillatrikoo. Pesin kankaan ennnen pesua, mitä en yleensä ikinä tee!! Se kannatti, koska kutistui aika paljon ainakin pituussuunnassa.

Kangasta aikani kieputeltua päätin ommella pitkähelmaisen paidan. Ilman kaavoja leikkasin, hieman otin mallia vanhasta Onlyn paidasta. Tein Framilonilla rypytykset helmaan ja kaula-aukkoon, mitkä siitä hävisi kyllä lähes kokonaan näkyvistä reunaa tikatessa ja näyttää  nyt lähinnä siltä, että olisi huolimattomasti ommeltu ;-D. Ehkäpä tuo häviää seuraavassa pesussa ja silittämällä. 

Tuntui aika tylsältä tuo pelkkä harmaa trikoopaita ja keksin tehdä leteillä vyön tapaisen koristeen. Ompelin kiinni vain sivusaumoihin ja letit voi kiepauttaa myös taakse. Oli kiva ompelus, kun onnistui ihan yli odotusten (paitsi kaula-aukko, mutta mitäpä pienistä!) ja tuli juuri sellainen kuin piti! Täytyy koittaa jatkossa tehdä lisää myös itselle.
Ompeletteko te enempi lapsille kuin itsellenne??14 kommenttia:

Ilona kirjoitti...

Kiva tuli! Kyllähän sitä enemmän lapsille tulee ommeltua. Mulla on kyllä pino kankaita odottamassa ompelua itselle, mutta se sitten aina tuppaa siirtymään...

Niina kirjoitti...

Kaunis paita, nuo letitykset varsinkin on ihanat. Kyllä meilläkin nuo lapsukaiset yleensä enemmän saavat ompeluksiani.

Kirsi kirjoitti...

Oi että miten ihana. Ja todellakin tulee ommeltua enemmän lastenvaatteita kun itelle mitään... Pitäs varmaan ryhdistäytyä ja ruveta uusimaan sitä omaakin vaatekaappia =)

Mieli kirjoitti...

Tosi kivoja yksityiskohtia ja ihana tunika tuli!
Todella harvoin tulee ommeltua itselle mitään, joskus on tullut jotain vaatetta tuunailtua, mutta jotenkin tuntuu, että ne kankaat omiin vaatteisiin maksaa niin paljon eikä lopputuloksesta takeita... ;)

Tiina kirjoitti...

Onpa todella kaunis paita!! Voi jos itselläni olisi nyt noin littana maha niin tekisin samanlaisen, olen niin ihastunut pitkiin paitoihin! Mutta mahanympärys taitaa olla aika lähellä metriä parhaillaan.. jospa se myöhemmin syksyllä vähän ohenisi taas. ;)

Ja kyllä, ehdottomasti ompelen paaaljon enemmän lapsille kuin itselleni.

JohannaL kirjoitti...

Aivan ihana!

Eija kirjoitti...

Kaunis paita!

Manda kirjoitti...

Kaunis paita. Kivat nuo letit. :)Lapset menee ompeluissa(kin) edelle, vaikka oikeasti oma kaappi taitaisi kaivata enemmän päivitystä. Pienten vaatteiden ompeleminen vaan on niin kovin paljon nopeampaa ja helpompaa ja ne syntyvät pienistäkin kangaspaloista.

Nuksu kirjoitti...

Oi että kun on kiva tuo lettivyö :)

kitzkatz kirjoitti...

Wow, that looks great!

Anskuli kirjoitti...

aivan ihana paita, todella onnistunut!!

Hanna kirjoitti...

Onpa kaunis paita!

Handmade by Katri kirjoitti...

Kiva idea tuo lettivyö. :) Tosi harvoin tulee ommeltua itselle mitään.

Saara kirjoitti...

onpa tosi nätin näkönen paita ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...