torstai 17. toukokuuta 2012

Dinoja lisää... ja applikointivinkki

 Dinoja lisää hupparin muodossa tällä kertaa. 
Koko reilu 74cm ja takakappaleessä samanlainen dino, joka seikkaili aiemmin t-paidassa. Kaava oma ja vaaleanturkoosi college Eurokankaan. Aivan ihanan pehmoista ja hyvälaatuista ohutta collegea.
APPLIKOINTIVINKKI:

Teen usein näin, koska säästää aikaa ja lankaa ei tarvitse katkaista kesken ompelun. Toimii, kun ompelukoneessa nopeasti säädettävät suora ommel ja siksak.

Alhaalla olevassa kuvassa nuolella kohdat, jotka tarkoitus applikoida. Ensimmäisenä mieleen tuleva keino olisi applikoida ensin kaareva viiva ja aloittaa sen jälkeen ylhäältä suoran viivan applikointi.
Minä teen näin (tässä aika pieni tuo siirtymä, käytän samaa tekniikkaa pidemmissä ja monimutkaisemmissakin kohdissa):

1.  Applikoin suoran pätkän tuohon ensimmäiseen risteyskohtaan asti. Muutan ompeleen suoraksi ja tikkaan suoralla toiseen risteyskohtaan asti.
2. Täyskäännös, ommel takaisin siksakille ja kaarevan kohdan applikointi. 3. Taas täyskäännös ja suoran kohdan jatkaminen.4. Valmista! Samalla kertaa molemmat kohdat, eikä lankaa tarvitse katkaista/työtä ottaa pois paininjalan alta.Toivottavasti selitin ymmärrettävästi. Kysykää/kommentoikaa, jos jäi epäselväksi!


Kuvat olivat tälläisestä aiemmin esitellystä rekkapaidasta.5 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Oi kiitos vinkistä! Enpä ole itse moista tajunnut tehdä! Ja ne lankojen päättelyt ovat kyllä rasittavia! Mitä vähemmän päättelyjä sen parempi!!

Mahtavia applikointeja sinulla täällä ja edellisessä! Tosi hauska mato koukussa! On jäänyt vähemmälle blogien seuraus näin kevättöiden aikaan! :)

Katja kirjoitti...

Mä kans käytän tuota tekniikkaa, koska olen patalaiska ja inhoan lankojen päättelyä! :D

Nunu kirjoitti...

Mäkin olen tuon joskus hoksannut ja siitä eteenpäin sitä laiskana käyttänyt aina kun vaan mahdollista. Hieno dinopaita ja hienoja myös edelliset ompelukset.

Ultsu kirjoitti...

Olet kyllä supertaitava! Ja ilmeisesti kärsivällinen kun saat niin kaunista jälkeä applikoinnissa ;) Ihanan pirteitä vaatteita!

Taikku kirjoitti...

Kiitos! Kovan harjoittelun tulosta tuo applikointijälki, kyllä sitä kärsivällisyyttäkin tiettyyn pisteeseen asti löytyy!

Tuosta päättelystä vielä, että minä en enää varsinaisesti päättele applikointeja. Ennen solmin tunnollisesti kaikki langanpäät nurjalla, kunnes huomasin sen turhaksi. Vedän vain langanpäät nurjalle ja noin sentin päästä poikki ylä- sekä alalangat. Ihan muutaman millin mittaiset applikoinnit päättelen solmimalla. Kun siksak on tarpeeksi tiheää, niin ei pääse purkautumaan, vaikka jättäisi päättelemättä.

Minun kärsivällisyyteni loppuu juuri tuossa päättelyhommassa. Yhtä kaameaa kuin purkaminen ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...