sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Kääk! -sanoi matoKääk! -sanoi mato, joka on hieman pulassa kolmen piraijan sitä vaaniessa.

Idea settiin lähti tästä kuvasta. Kaavat omat ja koko 104cm. Paita ja housut molemmat velouria ja applikoinnit myös, lukuunottamatta ihan pieniä osia, jotka trikoota.
Paita ensimmäinen valmis vaate, jonka ompelussa käytin peitetikkikonetta. On se vaan niin kätevä!! Vielä säätöjen kanssa tekemistä, mutta ihan hyvää tikkiä jo tekee. Nauhankääntäjää en tarkoituksella hankkinut vielä, kun ajattelin ensin opetella koneen käytön ilman sitä. Pitkään en malttanut odotella, vaan alkuviikosta tilaus Englantiin naputeltu ja ensi viikolla pitäisi nauhan- ja helmankääntäjä tipahtaa postilaatikoon.

Te, jotka nauhan/helmankääntäjää käytätte, niin onko lisäosan pois ja takaisin laittaminen helppoa? Tarkoitan, että löytyvätkö sopivat säädöt nopeasti uudelleen siirtyessä nauhankääntäjästä esim. perusompeluun ja takaisin?

Siinä ne on siskokset rinnakkain! 
Ompelukoneet ovat minun mielestäni naispuolisia, sen verran oikukkaita ovat välillä ;-)

Bernina 215 -ompelukone on kyllä puolen vuoden aikana jättänyt oikut tekemättä, olen tykännyt koneesta tosi paljon!Bernina 800DL -saumuri
 Tähän tykästyin heti ja tuntui omalta välittömästi. Ainoa miinus puuttuva langankatkaisin. Yleensähän sitä ei saumureissa ole, mutta kun vanhassa olin siihen tottunut, niin vielä vetelen jatkuvasti  lankaa yläviistoon vasemmalle ja ihmettelen, miksei katkea!
Janome CoverPro 100 CPX -peitetikkikone
Tämän käyttöä vielä opettelen, mutta hyvältä vaikuttaa. Paljon olen tästä mielipiteitä lukenut puolesta ja vastaan. Saa nähdä, millaiseksi oma mielipide muodostuu, kunhan käyttökokemusta enemmän.HYVÄÄ ÄITIENPÄIVÄÄ ÄIDEILLE!!


8 kommenttia:

Terhi kirjoitti...

Ei hyvänen aika miten loistavan hauska idea tuo mato ongenkoukussa kauhistelemassa :D

Aatsipoppaa kirjoitti...

Aivan mahtava setti! Ihana! :)

Reptile kirjoitti...

Oi kun oiskin noin paljon tilaa ommella, nyt vaan kaikki aina keittiön pöydällä ommellessa :D

Taikku kirjoitti...

Kiitos!

Minullakin vuosien kokemus keittiön pöydälle levittäytymisestä! Nyt on mahtavaa, kun ompelulle oikeasti oma tilansa, jossa mahtuu tekemään. Mutta meille ei enää mahdu vieraita yökylään ;-D Tai no, kyllä nuo koneet sen verran siirtyy, että vuodesohvan saa levitettyä!

Mieli kirjoitti...

Ihanat kuvat, tuli tosi hauska setti!
Ja on kyllä kivan näköinen ompeluseura sinulla! :)

Tuije kirjoitti...

Inhoan matoja, mutta tämä oli todella hauska ;)
Upea konearsenaali, aivan kutsuu ompelemaan!

Nuksu kirjoitti...

Ihana setti! :)
Siisti työpöytä sinulla ja hyvä idea tuo roskapussin teippaaminen saumurin alle. Itselläni on saumurin mukana tullut pieniroskasäiliö ja se on kyllä aikamoisen turhauttava, pieni kun on. Mutta parempi kuin roskat lattialla.

hanna-naa kirjoitti...

Hauskat vaatteet!

Tuo Janome on tosi hyvä, mutta on silläkin "ne" päivät... Enemmänkin minusta säätöjä joutuu muuttamaan kankaan mukaan eikä niinkään ompelutavan mukaan. Eniten tulee itellä väänneltyä differentiaalia, joka onkin sitten mystisyydessään ihan oma lukunsa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...