lauantai 14. toukokuuta 2016

Ohje Kissan uni -kirjoneulesukkiinTässä lupaamani ohje edellisen postauksen sukkiin, olkaa hyvät! 
Ensimmäinen ikinä tekemäni ohje sukille, toivottavasti ovat toteutettavissa. 
Saa kommentoida ja kysellä, jos on jotakin epäselvää.
Jos tällä ohjeella sukkia neulot ja kuvia netissä jaat, niin laitathan linkin tänne, kiitos!

Kissan uni- kirjoneulesukat  by Taikutti

Koko 38-39 suht ohuelle pohkeelle
Sukan korkeus kantapohjasta resorin yläreunaan noin 58cm

Lanka: Novitan 7 veljestä (nyöri Nallea)
Puikot: 3 tai 3,5 käsialan mukaan
Virkkuukoukku: 4
Tiheys: 10cm = 22 silmukkaa

Luo 60 silmukkaa ja neulo neljän silmukan palmikkoa (4o, 2n) kunnes resorin korkeus on noin 6cm.
Neulo reiät nyörille: 4o, langankierto, 2 nurin yhteen. Toista koko kerroksen ajan. Neulo kaksi kerrosta oikein ja lisää toisen kierroksen aikana 4 silmukkaa (tasaisin välein yksi joka puikolla ). Työssä on nyt 64s.

Aloita kirjoneule kaavion mukaan riviltä 1. Huom! Kaaviossa virhe rivillä 61, yksi harmaa ruutu puuttuu kaavion vasemmasta reunasta.

Tee kavennukset (2 s oikein yhteen tasaisesti kierroksen aikana) seuraavasti:
kerros 23 kavenna 4s = 60s
kerros 38 kavenna 4s = 56s
kerros 50 kavenna 2s = 54s
kerros 62 kavenna 4s = 50s
kerros 65 kavenna 2s = 48s

Toista rivit 35-37 pohjaväriä vaihtaen.

Rivin 80 jälkeen neulo "Flowers in a row" -kukkapitsi. Ohje esim. youtubessa.
Jatka rivit 81-92 ja aloita kantapään neulominen.

Neulo I puikon silmukat (+ yksi silmukka II puikolta) oikein  puikolle IV (25s). Jätä muut silmukat odottamaan. Aloita vahvennettu neule.
1. krs  Nosta 1 s neulomatta ja neulo muut silmukat nurin. Käännä työ.
2. krs  Nosta 1 s neulomatta, neulo 1 oikein. Toista näin puikon loppuun ja neulo vielä 1 oikein.
Toista kerroksia 1 ja 2, kunnes kantalapun korkeus on 27krs. Aloita kantapohjan kavennukset ja jatka samaa vahvennettua neuletta kuin aiemminkin.

Neulo kantalapun oikeasta reunasta kunnes vasemmassa reunassa on jäljellä 9 silmukkaa. Tee ylivetokavennus (nosta 1 silmukka neulomatta, neulo 1 oikein ja vedä nostettu silmukka neulotun silmukan yli) ja käännä työ. Nosta 1s neulomatta, neulo 7s nurin ja 2 seuraavaa silmukkaa 2 nurin yhteen. Käännä työ, nosta 1s neulomatta ja neulo, kunnes jäljellä 7 s. Tee ylivetokavennus ja käännä työ. Jatka näin, kunnes sivusilmukat loppuvat ja jäljellä on 9 silmukkaa. Jaa silmukat kahdelle puikolle 4s ja 5s.

Poimi kantalapun reunasta 4s kaveriksi 16s ja toisesta 15s. I ja IV puikoilla on nyt 20 silmukkaa. Neulo 1 kerros oikein, puikkojen  I ja IV silmukat kiertäen. Lisää 1s II puikolle.

Jatka kaikilla 64 silmukalla oikein ja aloita kiilakavennukset. Neulo I puikon lopussa 2s oikein yhteen ja IV puikon alussa ylivetokavennus. Tee kavennukset joka kerroksella kunnes työssä on 48 silmukkaa (12 joka puikolla).

Kun kantapään jälkeisiä kiilakavennuskerroksia on valmiina 6krs, jatka kirjoneuletta rivit 92-122. Halutessasi voit neuloa raidan eli 3. ja 4. kerroksen eri värillä. 

Neulo yksi kerros kärjen värillä ja aloita kärkikavennukset.
Neulo 2s oikein yhteen joka puikolla siellä täällä, mutta samassa kohtaa aina yhdellä kerroksella. Esim:
1. krs joka puikon 1. ja 2. silmukka yhteen
2. krs joka puikon 5. ja 6.
3. krs joka puikon 11. ja 12.
4. krs joka puikon 3. ja 4.
jne.

Kun silmukoita on jäljellä 8, katkaise lanka ja vedä silmukoiden läpi.Virkkaa 4 kappaletta sydämiä seuraavasti.

4 ketjusilmukkaa, yhdistä renkaaksi piilosilmukalla.

Virkkaa renkaaseen :
2 pylvästä
3 pitkääpylvästä
2 pylvästä
1 ketjusilmukka
1 pitkäpylväs
1 ketjusilmukka
2 pylvästä
3 pitkääpylvästä
2 pylvästä

Käännä työ ja virkkaa ympäri kiinteillä silmukoilla. Kärjen silmukkaan 2 kiinteää silmukkaa, muihin vain yksi.
Katkaise lanka ja päättele langat.


 Neulo noin 80cm pitkä nyöri 3 silmukalla. Ohje esim. youtubessa


Päättele langat, hyörytä kevyesti ja pujota nyöri paikoilleen. Kiinnitä sydämet nyöriin nyörin lankoilla.
Laita sukat jalkaan ja nauti lämpöisistä sukistasi!

20 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ja erittäin hyvin olet kopioinut kuviot Pinterestistä eli mikä tässä on omaa suunnitteluasi? Värien valinta, kuvioiden järjestys? Kyllä on hirveä tarve olla suuri suunnittelija ja saada huomiota.

Taikku kirjoitti...

Hyötyä tai huomiota en neulontaharrastuksellani hae, mutta niin monta mukavaa ohjetta olen itse netistä löytänyt, että muiden iloksi (tai ilmeisesti sitten kauhuksi) olen tämän ohjeen uskaltautunut ilmaiseksi jakoon tehdä.

Anonyymi kirjoitti...

Ihan sama mistä mallikuviot on otettu,mutta kivasti ne on yhdistetty,sommiteltu ja suunniteltu kauniiksi sukiksi :) Kiitos ohjeesta ja ideasta :) Ohjeen otan aivan vasmasti käyttöön ,mutta mukaillen :) kir´ssoja rakastavale tyttärelle :) Helpommallahan tässä pääsee,kun joku on jo suunnitellut miten näitä kuvioita voi yhdistellä ja hyväksi käyttää :) Ja kyllähän suunnittelu on sinun oma malli,kun olet sen suunnitellut vaikka kuinka mallit oolis jostakin otettu.Et kuitenkaan suoraaan kenenkään sukkaa ole omaksesi väittänytkään :) vaan juuri tämän kuviojärjestyksen ja sukan silmukoiden sunnittelun yms.ISO KIITOS !! Jätä omaan arvoonsa nämä jotka(kateuksissaan) ovat heti huutelemassa...

ebbeeee kirjoitti...

Ihana ohje!

Unknown kirjoitti...

Todella kauniit sukat! Ihanan selkeä ja hyvä ohje.

Anonyymi kirjoitti...

Samoin olen samaa mieltä. Ovat kateita nuo jotka huutelevat. Jokaiseen asiaan ja kuvioon varmasti löytyy netistä jonkun ennen tekemä malli. Se on hienoa kun joku jakaa omia virikkeitään ja tekeleitään ja vielä ilmaiseksi. Aivan iiihanat sukat, kiitos mallista ja ohjeesta!

Anonyymi kirjoitti...

Lämmin kiitos ohjeesta.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos tästä, minäkin kokeilen. Ihanan selkeä ohje. Kiitos vielä.

Eevan käsityökamari kirjoitti...

Ihana sukka ja kiitos ohjeesta. Itse nimenomaan etsin valmiita ohjeita, itse huono soveltamaan ohjeita, mutta kun on silmukat ja kavennukset valmiina niin on ilo neuloa. Nyt lankakoppaa penkomaan ja innolla neuvomaan. 😊😊

Eevan käsityökamari kirjoitti...

Siis neulomaan 😊

Anonyymi kirjoitti...

Ihanat sukat! Pakko toteuttaa.. Suuri kiitos ohjeesta! <3

Anonyymi kirjoitti...

Turhaa ja asiatonta tuollainen arvosteleva vuodatus!!!
Ihan taatusti jokainen neulekuvio on tässä maailmassa jo kertaalleen julkaistu,sen meistä jokainen kyllä tietää!
Oleellista onkin se, että tähän malliin on tekijä, meille valmiiksi laskenut kuvioihin tarvittavien silmukoiden määrän, suunnitellut järjestyksen ja tarpeelliset kavennukset/lisäykset, sekä valinnut vielä väritkin...ISO KIITOS SIITÄ!!!!

Anonyymi kirjoitti...

Upeat värit... ja olkoon sitten kenen kuvioita ovatkin :) henkilökohtaisesti olen sitä mieltä 20 vuotta sitten tekstilialan yritystä pyörittäneenä voin hyvin ja avoimin mielin todeta, että kirjoneulesukkia on valmistettu ennenkuin meistä täällä lukijöista / tekijöistä on syntynytkään... vaikka tekijänoikeudesta puhutaan niin voin kertoa siitäkin sen verran, että melkoinen duuni on selvitää mikä malli kenenkin on, koska eroavaisuus löytyy aina. Tsemppiä ja iloa sinulle upeat on värit ja moni onnellinen on iloinen ohjeesta...

leris kirjoitti...

Olen huomannut, että monet suunnittelijat käyttävät valmiita malleja (kirjoneulekuvio tai pitsi), eivätkä suinkaan keksi niitä itse. Jopa hekin, jotka julkaisevat kirjoja tai maksullisia ohjeita.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ihanasta ohjeesta!

Minua vain ihmetyttää tuo "toista rivit 35-37 pohjaväriä vaihtaen"? Missä välissä siis koska kuvassa olevissa sukissa kuvio on vain kerran minun silmiini. :)

Taikku kirjoitti...

Hei! Kaaviosta puuttuu nuo kolme kerrosta valkoisella pohjavärillä eli neulo rivit 35-37 vaaleanharmaalla pohjavärillä ja uudelleen samat rivit pohjavärinä valkoinen. Valmiin sukan kuvassa tuo kohta hyvin näkyy. Toivottavasti osasin selittää ymmärrettävästi :-)

Anonyymi kirjoitti...

Kantalapun kavennuksissa on ohjeessa pieni virhe. Tarkoitus lienee jakaa kantalapun silmukat 8+9+8. Jos tekee ohjeen mukaan keskelle tulee 10. Eli ensimmäinen nurjan puolen kavennuskerros pitäisi olla: Nosta 1s neulomatta, neulo 7 silmukkaa nurin ja sen jälkeen 2 silmukkaa nurin yhteen.

Taikku kirjoitti...

Niinpä onkin. Kiitos, kun laitoit kommenttia. Korjaan ohjeen!

b kirjoitti...

Hei.ihan kiva ohje.tuota mietin mistä se alkaa 61 kierros,siitä viereisestäkö kun ei lanttu leikkaa.enkä vielä tajunnu että mistä se yksi harmaa puuttuu.? Olen vasta resorin tehny että,voitko vielä puupäätä auttaa? Kiitos SULLE.t.Eeva

Taikku kirjoitti...

Hei, juuri siitä viereisestä, oikean puoleisesta kaaviosta jatkuu kirjoneule riviltä 61. Rivi 61 menee oikein: 1 harmaa, 1 musta, 1 harmaa, 1 musta ja 5 harmaa (kaaviossa 4 harmaa). Toivottavasti tämä selvensi, neuloessa kyllä hoksaat! Neulomisiloa ❤

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...