lauantai 4. helmikuuta 2012

Ohje pieneen ontekudekoriinTaikutti - pieni ontelokudekori 
(ohje vain omaan käyttöön -kiitos!)


Tämä helppo perusohje, josta on helppo tehdä isompiakin koreja jatkamalla pohjan virkkaamista. Nopeatekoinen kori valmistuu puolessa tunnissa ja ontelokudetta tarvitset noin 150g. Virkkuukoukku koko 8. Valmiin korin halkaisija noin 14cm ja korkeus 8cm.


1. Virkkaa 5 ketjusilmukkaa ja yhdistä ne piilosilmukalla ensimmäiseen ketjusilmukkaan lenkiksi.


2. Virkkaa 2 ketjusilmukkaa ja tämän jälkeen 9 pylvästä lenkkiin ja yhdistä piilosilmukalla alun toiseen ketjusilmukkaan. (työssä on nyt 10 silmukkaa)3. Virkkaa kaksi ketjusilmukkaa ja jokaiseen silmukkaan kaksi pylvästä. Yhdistä piilosilmukalla. (=20s)4. Aloita seuraava kerros taas kahdella ketjusilmukalla ja virkkaa joka toiseen silmukkaa kaksi pylvästä ja joka toiseen yksi. Yhdistä piilosilmukalla. Pohja on nyt valmis. (=30s)5. Virkkaa kaksi ketjusilmukkaa ja jokaisen silmukan taaempaan reunaan pylväs.Yhdistä piilosilmukalla. (=30s)6. Toista kohta 5.7. Toista kohta 5.
8. Virkkaa kiinteitä silmukaita takaperin (vasemmalta oikealle) kaikkiin kolmeenkymmeneen silmukkaan. Yhdistä piilosilmukalla ja päättele langanpäät pujottelemalla korin sisäpuolelle. Kori valmis!


Tässä vielä kuvasarja tuosta takaperin virkkauksesta. Muistaakseni nimeltään "rapukerros", korjatkaa jos olen väärässä!


Kyselkää, jos jotain epäselvää ja saa korjata, jos virheitä virkkuutermeissä!Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...