sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Nahkatakin uusi elämä osa 2
Tämä laukun idea on pyörinyt pitkään päässä ja vanha nahkatakki vaatehuoneen lattialla.
Nyt tuli oikeasti tarve mustalle nahkalaukulle ja sain toteutettua. Aiempaa nahkaompelukokemusta minulla on näistä tossuista. Tykkään ommella nahasta, vaikka se onkin aikamoisen haastavaa.

 Tästä kammotuksesta laukun idea lähti. Megaiso ja -leveä nahkatakki (kierrätyskeskuksesta 2 eurolla) eli täydellinen laukuksi, kun materiaalia paljon.Pyörittelin muutamaa Suuren käsityölehden kaavaa, jotka olivat ihan kivoja, mutta minä en vaan ole valmiskaava-ihmisiä. Tykkään liikaa kaavojen piirtämisestä. Tämä laukku kyllä valmistui ihan ilman kaavoja. Otin mittoja vanhasta canvas-laukusta ja suunnitelma eteni paloja leikatessa. Lopputulokseen olen tosi tyytyväinen. Laukku olisi tosin saanut olla hieman kapeampi (on noin 40cm leveä) ja vähemmän putkikassimainen, mutta onpahan ainakin tilava.Malli simppeli ilman mitään kummempia yksityiskohtia. Päädyissä pienet laskokset pehmentämässä, ettei ole liian laatikkomainen.Vetoketju vanhasta hupparista ja tummanruskea, mitä harmittelin tekovaiheessa. Mustaa vetoketjua kun ei inspiraation iskiessä malttanut lähteä ostamaan. Plus halusin laukusta kokonaan kierrätetyn. Vetimessä pieni nahkasuikale.Vuorikangas takista ja vuorin kanssa tuli ensimmäiset ongelmat (jos paria katkennutta nahkaneulaa ei lasketa). En ole ommellut vuoritettua vetoketjullista laukkua vuosiin ja päähän iski pienehkö hahmotushäiriö. En meinannut millään tajuta, miten päin vuori ommellaan vetoketjuun kiinni niin, että kyhäelmän saa myös käännettyä oikein päin. Kieputtelua, kääntelyä, vääntelyä, paljon nuppineuloja ja vähän purkamista... onnistui viimein!Toisella puolella vetoketjutasku, joka lipsahti hieman liian alas. Toimii kuitenkin. Tämä vetoketju myös kierrätetty.Suuritöinen, mutta onnistunut projekti. Nyt haaveissa iso, konjakinruskea putkikassi, kunhan sopivaa nahkaa tulee vastaan. Tämä on koukuttavaa puuhaa!


Tervetuloa uudet lukijat!!


10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Upea! Ostaisin tuollaisen.

Reptile kirjoitti...

Tosi hyvä idea, ja mieletön toteutus.

Rva Kepponen kirjoitti...

Taitavaa ja kekseliästä kierrätystä :)

Nunu kirjoitti...

Hieno laukku. Oot kyllä tosi taitava!

kewa kirjoitti...

No vau!!! Minulla on vielä isännän takki käyttämättä, tossuihin meni vain hihat. Mahtava idea, pelkään että minä vain en saa aikaiseksi. TOSI HIENO!

Tiina kirjoitti...

Siis tuohan on mieletön. :O En olis osannu ite edes ajatella että vois itsekin tehdä noin "kaupan laukun" näköisen! :D

Taikku kirjoitti...

Kiitos kommenteista, kiva kun tykkäätte! Olin itse aluksi vähän, että plääh, kun tuli niin "kaupan laukun" näköinen, mutta ei aina tarvii niin erikoisia laukkuja ollakaan, tällä on enempi käyttöä :-)

hanna-naa kirjoitti...

Todella hieno!

Hääräämön Laura kirjoitti...

Komppaan edellisiä, tosi hieno laukku! Niin hyvä idea kuin kierrätys onkin, niin vetoketjun ollessa kyseessä voi tulla hankaluuksia, sillä juuri vetskari menee tuotteessa usein rikki ensimmäisenä.
Nimim. "En millään viitsisi vaihtaa rikki mennyttä kameralaukkuni kierrätysvetskaria"

Taikku kirjoitti...

Tuota vetoketjun kestävyyttä vähän pelkään, varsinkin kun on muovinen! Pakko jaksaa vaihtaa, jos menee rikki :-\

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...