lauantai 9. huhtikuuta 2022

Suaq -norjalaisneule - toinen kerta toden sanoo?!


Syksyllä neulomalleni Suaq- neuleelle kävi köpelösti! Käytin sitä syksyn ja talven aikana paljon takin päällä sekä alla, venyi aikalailla muodottomaksi ja nyppääntyi varsinkin hihoista ja helmasta. Löysin netin keskusteluista ohjeen Novitan Icelandic woolista neulottujen neuleiden viimeistelyyn: 30 asteen pikapesu mukana hieman etikkaa. Näin neuleen pinta tiivistyy ja hieman kutistuu. Kuulosti hyvältä ollakseen totta ja ei kun tuumasta toimeen. Pesuohjelman päätyttyä poimin koneesta parikymmensenttisen vanupallon, joka venyttämällä alkoi etäisesti muistuttaa neulepaitaa, joka hädin tuskin mahtuisi alle 2-vuotiaalle. Jos siis olisi niin pehmeä, että sen voisi ihmiskehon lämmikkeeksi pukea. Saa ehkä uuden elämän patalappuna!

Koska neule oli mallina mieluinen, neuloin sen uusiksi Istexin Lettlopista, joka on jo hyvälaatuiseksi todettu vanha tuttu lanka. Värisävytkin ovat nyt itselle mieluisammat, joten uusiksi neulominen ei juurikaan harmittanut. Jospa tästä nyt tulisi pidempiaikainen ulkoilukaveri. Ohje Linka Neumannin kirjasta Norjaisia villapaitoja 2.

Koko S ja hieman reilu. Hihat suht leveät, mutta hyvin mahtuu alle tuulitakki tai kevytvanutakki. Viimeistelin vain sumuttamalla neuleen pinnan ja kirjoneuleosuuksia hieman venyttelin.

Istex Lettlopi
Vaalea luonnonruskea (0085) 200g
Valkoinen (0051) 160g
Musta (0059) 50g
Ruosteenruskea (9427) 45g

Puikot 3.5 ja 4.5

2 kommenttia:

Heta kirjoitti...

Hei! Tehdäänkö hihoihin silmukoiden lisäykset kuvion aikana vai sen jälkeen? Ohjeessa sanotaan, että "neulo lisätyt silmukat kaavion mukaan (mallikerta ei mene tasan kainalossa)", mielestäni tämä tarkoittaa että lisäykset pitäisi tehdä kuvion aikana, mutta silloinhan kuvio tosiaan ei mene tasan ja hiha näyttää hassulta. Vai ajattelenko itse ohjeen jotenkin väärin, hmm. Kiitos, jos ehdit vastata :)

Taikku kirjoitti...

Hei! Minä aloitin lisäykset ohjeen mukaan kuvion aikana ja kuvio tosiaan näyttää hassulta, kun kaaviossa ei lisäyksille "tilaa" ole. Hihat asettuvat kuitenkin paidan päällä ollessa niin, etteivät lisäykset juurikaan näy. Tässä mallissa on aika reilun leveät hihat ja mielestäni ihan hyvin voisi silmukat lisätä kuvion jälkeenkin. Tai jättää ensimmäiset kokonaan tekemättä, jolloin hihat vähän kaventuvat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...